Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
70230330

Arrangementer

fredag 10. februar

Sahra da Silva duo


A

  fredag 10. februar

  2t 00min

  Ikke vurderet

  Sahra da Silva duo

  20:00
  A - Mezzaninen
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  A
  Blueswoman Sahra da Silva duo

  Københavnske Sahra da Silva, har mere end et årti været en etableret del af den danske musikscene. Hun har optrådt med et utal af danske og internationale soul- og blues- og jazzartister.

  Sahra er pt. aktuel med singlerne "Learn To Love Again" - en duet med danske soulsanger Renay og "Just A Bit Crazy" som er forløberne for et kommende album i samarbejdet med musiker og producer Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen.

  I 2020 udgav Sahra det anmelderroste album #blueswoman, som rummer en blanding af Sahras egne numre, samt et par fortolkninger af gamle klassikere.

  Hun var desuden nomineret til Danish Music Award Blues i 2021 og 2022 og har netop modtaget Møblomania Blues Award 2023 og skal dermed repræsentere Danmark ved European Blues Challenge 2023.

  En af Sahras helt store forcer er, at hun let og ubesværet balancerer i krydsfeltet mellem soul, jazz og blues, og hun er af musikanmeldere med rette blevet beskrevet som et rent ‘powerhouse’, grundet den kraftfulde stemme og hendes engagerede sceneoptræden.

  Med sig har hun superguitaristen, Alain Apaloo, som hun har spillet med i mange år. Sammen har de et særligt musikalsk og venskabeligt bånd, som tydeligt ses og mærkes når man oplever de to sammen på en scene.

  Sahra da Silva (voc/perc)
  Alain Apaloo (guitar)

  10.2. kl. 20-22
  Mezzaninen, KG
  Pris kr. 150,-.
  Biografpremiere: Fredag 10. februar
  Instruktion: Sahra da Silva
  Skuespillere: Sahra da Silva
  Spilletid: 02:00
  Censur: Ikke vurderet

  søndag 19. februar

  DE ONDE - Børnemusik, når den er allerondest


  A

   søndag 19. februar

   1t 00min

   Ikke vurderet

   DE ONDE - Børnemusik, når den er allerondest

   14:00
   A - Mezzaninen
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   A
   Verden er fuld af god børnemusik, men ond børnemusik er der kun
   e´t band i hele verden, der spiller. Nemlig De Onde -
   muhaha!

   Sammen med De Onde kan du være fræk, uopdragen, uartig, slem, uhøflig, ulydig og øretæveindbydende.
   Slå° dig løs; det er sjovt at være ond!

   Hvem og hvad: Børn fra 4 år med forældre, bedsteforældre og øvrige med lyst til jazz musik

   De Onde er:

   Peter Marott - Trompet og sang
   Tobias Trier - Guitar og sang
   Eva Skipper - Bas og sang
   Carl Quist-Møller - Trommer og sang

   Peter spiller ond trompet. Når han spiller trompet, spiller han så° højt, at han vækker dem, der sover pa° den anden side af jorden. Det er ret ondt - især fordi han selv godt kan lide at sove længe. Nogle gange sover han faktisk så° længe, at han ikke behøver stå° op, før han skal i seng igen. Peter kan også° spille så° stille, at ingen opdager, han spiller. Sådan lidt ninja- trompetagtigt. Så° sniger han sig ind pa° folk og laver et ordentligt TRUUUUUUUUT. Peters yndlingssted at spille trompet er pa° toilettet. Hans mor er bange for, at Peter taber trompeten i toilettet, men Peter synes, det lyder fantastisk ondt med toilet- rumklang.

   Tobias spiller ond guitar. Det hele begyndte med, at Tobias fik et hårdkogt æg, men ikke vidste, hvordan han skulle spise det. Tobias’ mor sagde, at han skulle bruge æggedeleren i køkkenskabet. Han var så° ond, at han trykkede æggedeleren sammen, så° ægget blev skåret ud i skiver. Men hov – han fandt ud af, at han også° kunne lave lyde pa° æggedeleren! Mystiske, onde lyde. En dag fandt han en kæmpestor elektrisk æggedeler i sin fars kælder. Den lavede endnu ondere lyde. Han spurgte sin far, om han matte spille ond musik pa° den, og faren grinede og sagde, at det var en guitar, og at han bare kunne spille løs. Nu spiller Tobias ond guitar.

   Eva spiller virkelig ond bas! I gamle dage var bassen et godt instrument. De dybe toner virkede beroligende pa° folk, og hvis der var nogen, der var ophidsede, så° råbte man bare: "Spil noget bas!". Så° blev de rolige igen og alt var godt. Men en dag kom Eva til at vende stikket til forstærkeren omvendt. Lyden blev vild og høj og skærende og hæslig og folk begyndte at råbe: "Ye ah man, det der er virkelig ond bas! Spil noget mere af det!" Så° nu har Eva slået sig ned som ond bassist pa° fuld tid. Det synes hun egentlig heller ikke er så° dårligt. Det er i hvert fald sjovt!

   Carl er den onde supertrommeslager. Han siger selv, at han kan skræmme fjenden med en march, så° det lyder som om, der kommer tusindvis af soldater marcherende. Han siger også°, at han kan tromme en takt, der er så° skæv, at folk, der lytter til den, går sidelæns og vælter. Men det værste er, at hvis de skæve takter bliver spillet i radioen, vil alle de gode begynde at danse ond dans, folk vil kun kunne tale baglæns, jordkloden vil dreje den modsatte vej rundt og dag vil blive til nat.

   Mezzaninen den 19.2.2023 kl 14 - 15 (14.50)

   Pris kr. 150,-. Børn under 10 år halv pris.
   Biografpremiere: Søndag 19. februar
   Instruktion: DE ONDE
   Skuespillere: DE ONDE
   Spilletid: 01:00
   Censur: Ikke vurderet

   mandag 20. februar

   Bridgekursus - bliv en bedre bridgespiller


   A

    mandag 20. februar

    2t 00min

    Ikke vurderet

    Bridgekursus - bliv en bedre bridgespiller

    10:00
    A - Unummerede - BIO 2
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    A
    Bridgekursus - bliv en bedre bridgespiller

    Bridgeundervisning for spillere, der har spillet mindst 1 år.

    Vil du være en bedre bridgespiller?

    Nu har du muligheden. Kulturhavn Gilleleje har igen fået Bo Lütken til at oprette dette populære bridgekursus for let øvede.

    12 kursusdage, 2 timer hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag i 3 uger. I alt 12 gange = 24 timer.

    Første dag er 20.2. og kursets sidste dag er 10.3.

    Der spilles 5 instruktive spil hver gang, som derefter gennemgås.

    Hver kursusdag har et udvalgt tema.

    De første meldinger
    Indmeldinger, spærremeldinger
    Genåbning, konkurrencemeldinger
    Doblinger
    Doblinger
    Spilleteknik
    Spilleteknik
    Modspil, modspilssignaler
    Modspil
    Stayman, udvidelser og varianter
    Konventioner, deltagernes forslag
    Tema, valgt af deltagerne

    Bio 2
    Opstart 20.2.
    Kl. 10 - 12
    Pris kr. 800,-
    20 billetter sættes til salg
    Biografpremiere: Mandag 20. februar
    Instruktion: Bo Lütken
    Skuespillere: Bo Lütken
    Spilletid: 02:00
    Censur: Ikke vurderet

    tirsdag 7. marts

    Niels Krøjgaard


    A

     tirsdag 7. marts

     2t 00min

     Ikke vurderet

     Niels Krøjgaard

     19:00
     A - Store sal
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     A
     Din krop kan tale, uden du åbner munden

     Underholdende show og lærerigt foredrag om nonverbal kommunikation. Med psykologisk entertainer Niels Krøjgaard

     Oplev et show, hvor du får stof til eftertanke, samtidig med, at du bliver udfordret intellektuelt. I dette show vil I opleve en tryllekunstner, som ikke bruger rekvisitter, kort, mønter eller mystiske kasser. Niels Krøjgaard bruger i stedet sine talegaver til at tale til tilhørernes underbevidsthed.

     Niels Krøjgaard har mange talenter, han er uddannet hypnotisør og startede som tryllekunster, men det psykologiske aspekt har altid optaget ham. Han indleder med et show som psykologisk entertainer, hvor deltagerne får frihed til at grine og forundres som aldrig før. Herefter tager Niels Krøjgaard deltagerne med ind i den amerikanske psykolog Paul Ekmans forskning i følelser, og hvordan de manifesterer sig i ansigtet. Foredraget tager udgangspunkt i evidensbaseret videnskab og giver deltagerne teoretisk viden kombineret med praktiske værktøjer. Alt serveres på indlevende, letforståelig og ikke mindst på en underholdende facon.

     Bio 1
     7.3. kl 19-21
     Pris kr 250
     Biografpremiere: Tirsdag 7. marts
     Instruktion: Niels Krøjgaard
     Skuespillere: Niels Krøjgaard
     Spilletid: 02:00
     Censur: Ikke vurderet

     lørdag 11. marts

     Rikke Thomsen (Duo)


     A

      lørdag 11. marts

      2t 00min

      Ikke vurderet

      Rikke Thomsen (Duo)

      20:00
      A - Mezzaninen
      VÆLG SPILLETIDSPUNKT
      A
      Rikke Thomsen (Duo) - Foråret 2023 - medrivende sønderjysk pop-og sprogkunst

      Den sønderjyske sangskriver Rikke Thomsen slog i 2022 for alvor fast, at hun mener musikken mere end almindeligt alvorligt. Hendes sange skrevet og sunget på klingende sønderjysk, lader sig ikke begrænse til blot en enkelt landsdel eller aldersgruppe: fortællingerne rammer fra kyst til kyst og hos store som små. Dette forår 2023 folder Rikke sangene ud og får guitaren til at spille, så publikum kan mærke det. Toure præsenterer Rikkes bagkatalog med sange som "Vausen", "Omve’n Hjemve" og "Ballebrovej 2" og man vil også kunne få en særlig forsmag på nye sange fra Thomsens hånd. De sønderjyske fortællinger skæres alvorligt ind til benet og går tættere på den folk, country og singer/songwriter tradition, hun er rundet af. Desuden har Rikke Thomsen også et særligt kort i ærmet til sit publikum. Med sig bringer hun nemlig sin bassist og korsanger fra bandet, Peter Parmo Overby, og sammen vil de spille en række koncerter i duo-format. Deres stærke samspil og stemmer klæder hinanden ualmindeligt godt og Peters store musikalitet vil i særlig grad farve scenen og Rikkes bagkatalog. Der er dømt inderlighed, alvor og fortællelyst, når tourbilen sættes i gear på dette forårs Duo Tour 2023.

      Som solo artist og med band spillede Rikke Thomsen i 2022 over 80 koncerter i Danmark. Hun lagde ud med en solotour med 35 koncerter på 30 dage i hele landet, hvilket cementerede det faktum, at hun er vaskeægte spillemand af den hårdtarbejdende slags. For den udsolgte koncert i Musikhuset Aarhus fik hun 5 ud af 6 stjerner af GAFFA med ordene: "Hvis du ikke allerede har set hende live, så gør det.". Henover sommeren spillede Rikke Thomsen en række festivaller, hvor særligt Tønder Festival markerede en hjemmebanesejr for Thomsen med 3.000 publikummer i et stopfuldt Telt 1 - en koncert Jyllands Posten gav 5 ud af 6 stjerner. Gennem 2022 præsenterede Rikke Thomsens sit første fuldlængde album "Opland" for publikum og albummet fik stor opmærksomhed. I udgivelsesugen var "Opland" bedst sælgende fysiske album i Danmark og "Ugens Album"på DRP 5. For "Opland" blev Rikke Thomsen nomineret til 3 GAFFA Priser: "Årets Danske Popudgivelse", "Årets Danske Sangskriver" og "Årets Danske Solist". En lang række landsdækkende medier har givet Rikke Thomsen både spille - og taletid. DRP 5 havde gennem 2022 hele 5 ud af albummets 10 sange i A-rotation. Det online musikmedie SIDE 33 udnævnte "Opland" til Årets Album 2021.

      Efter udgivelsen af debut-EP’en "Omve’n Hjemve" (2019) modtog dengang 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen for sin indsats for den sønderjyske dialekt - tilmed som denyngste modtager nogensinde.

      Dato: 11.3.2023
      Tid: 20.00 - 22.00
      Sted: Mezzaninen
      Pris 230,-
      Biografpremiere: Lørdag 11. marts
      Instruktion: Rikke Thomsen
      Skuespillere: Rikke Thomsen
      Spilletid: 02:00
      Censur: Ikke vurderet

      fredag 24. marts

      Hans Knudsens Jumpband - swingende jazz


      A

       fredag 24. marts

       2t 00min

       Ikke vurderet

       Hans Knudsens Jumpband - swingende jazz

       20:00
       A - Mezzaninen
       VÆLG SPILLETIDSPUNKT
       A
       Med mere end 25 år som jazzorkester er Hans Knudsen Jump band fortsat et af de absolut hotteste navne på den danske musikscene. Det skyldes bandets råswingende spillestil, et afvekslende repertoire, en helt personlig sound og et usædvanlig tæt og humoristisk samspil med publikum. De musikalske rødder er solidt forankret i jazz- og bluesmusikken fra New Orleans og Kansas City, men der spilles også egne kompositioner, og en del materiale hentes fra helt andre musikgenrer (f.eks. Elvis Presley og The Beatles). Efter lidt "tilpasning" indgår disse numre helt naturligt i repertoiret.

       Jumpbandet opstod i 1993, da Hans Knudsen (piano & vokal) efter 8 års turnéliv med sangerinden Lilian Boutté fra New Orleans samlede de musikere, der stadig udgør Jumpbandet. De havde alle allerede da i årevis tilhørt den danske elite og spillet/indspillet med en lang række amerikanske jazz- og blues koryfæer:

       Leonardo Pedersen (sax & klarinet) - i en menneskealder leder af Leonardo Pedersens Jazzkapel, Jens Sølund (bas) - i mere end 20 år et væsentligt medlem af Papa Bue´s Viking Jazzband i orkestrets storhedstid, og Henrik Simonsen (trommer) nok mest kendt fra Sir Henry og Ricardo’s Jazzmen

       Fra starten var bandet enige om, at musikken skulle være både swingende, udfordrende og have et kraftigt personligt "fingeraftryk". Samtidig skulle den være udadvendt og sjov for såvel publikum som band. Spilleglæden skulle være drivkraften - Og det er den stadig - Hans Knudsen fik i øvrigt prisen som "Årets blues-kunstner 2015".

       Mezzaninen, Kulturhavn Gilleleje

       24.3.2023 kl 20 -22

       Pris kr. 175,-
       Biografpremiere: Fredag 24. marts
       Instruktion: Hans Knudsens Jumpband
       Skuespillere: Hans Knudsens Jumpband
       Spilletid: 02:00
       Censur: Ikke vurderet

       onsdag 5. april

       TWANG - Amerikansk folkemusik


       A

        onsdag 5. april

        2t 00min

        Ikke vurderet

        TWANG - Amerikansk folkemusik

        20:00
        A - Mezzaninen
        VÆLG SPILLETIDSPUNKT
        A
        En koncert med Twang er uforudsigelig. Koncerten er fyldt med humor og varme, når de tre musikere går på scenen og samles om deres fælles mikrofon. Twangs besætning med bas, violin og banjo er måske nok traditionel, men trioen er konstant i gang med at forny og nyskabe den amerikanske folkemusik, og har fundet deres helt eget udtryk uden at slippe traditionen. Det skal være nærværende og der skal altid ske noget nyt!

        Twang er kendt for deres nærvær, ærlighed og tætte samspil med publikum og hinanden. Det er ikke unormalt, at publikum til deres koncerter både får tårer i øjenkrogen og griner højlydt med bandet. Deres egne numre rummer alt fra den dybe, hudløse melankoli til hoppende, humoristiske og satiriske hits.
        Twangs fortolkninger af amerikanske folkeklassikere løfter taget, når de med kærlighed til traditionen krydrer sangene med deres særlige Twang!

        Publikum husker Twang for deres fænomenale trestemmige sang og deres sprudlende soloer. Med musikalsk overskud, historier, anekdoter og drillerier binder trioen sangene sammen til en levende koncertoplevelse."

        Spencer Gross: guitar, vokal, kontrabas
        Peter Banks: banjo, vokal, guitar, kontrabas
        Thyge van Dassen: violin, vokal


        Dato: 5.4.2023
        Tid : kl.20.00 til 22.00
        Sted: Mezzaninen
        Pris: 150,-
        Biografpremiere: Onsdag 5. april
        Instruktion: Twang
        Skuespillere:
        Spilletid: 02:00
        Censur: Ikke vurderet

        onsdag 3. maj

        B-Joes Blues Joint


        A

         onsdag 3. maj

         2t 00min

         Ikke vurderet

         B-Joes Blues Joint

         20:00
         A - Mezzaninen
         VÆLG SPILLETIDSPUNKT
         A
         Hardrocklegenden B-Joe - en af landets mest feterede og hårdest arbejdende guitarister - laver også andet end konstant at tournere med bl.a Shubidua, Michael Hardinger, Erik Grip, Jens Rugsted og alle de mangfoldige andre projekter. Han besøger nemlig Kulturhavn Gilleleje med sin Blues Trio.

         Ved siden af det hele har han nemlig et hjerte, som banker heftigt for The Blues. Han er også forfatter - bl.a til den anmelderroste roman, Korsvejen, som dykker ned i myten om Robert Johnson og hans berømte møde med Djævelen. B-Joe spiller selvfølgelig også selv sin egen personlige blues, inspireret af de ægte Mississippi-bluesmænd, som han utallige gange har jammet med på de små ydmyge bluesjoints i Clarksdale og de andre små byer i Mississippi-deltaet - bl.a den unge Christone "Kingfish" Ingram og ældre legender som Walter Trout, Alvin Lee og Johnny Winter.

         Sin passion for blues dyrker han sammen med vennerne i B-Joe ‘s Blues Joint - den faste trio, som udover Joe består af Flemming Olsen på trommer og Bjarne Christensen på bas - tilsammen måske landets vildeste rytmegruppe. Ren Voodoo Vibe!
         B-Joe ‘s Blues Joint er rendyrket, guitarbaseret voodoo bluesrock - løssluppen ekvilibrisme a’la Hendrix - og et supersejt og overlegent sceneshow fra en flok ægte veteraner i dansk og international rock.

         Besætning:

         B-Joe (guitar/vokal)
         Bjarne Christensen (bas)
         Flemming Olsen (trommer)

         Mezzaninen den 3. maj 2023
         Kl 20 - 22
         Pris kr. 175
         Biografpremiere: Onsdag 3. maj
         Instruktion: B-Joes Blues Joint
         Skuespillere: B-Joes Blues Joint
         Spilletid: 02:00
         Censur: Ikke vurderet

         torsdag 11. maj

         Halfdanskerne spiller Svantes viser


         A

          torsdag 11. maj

          2t 00min

          Ikke vurderet

          Halfdanskerne spiller Svantes viser

          20:00
          A - Mezzaninen
          VÆLG SPILLETIDSPUNKT
          A
          HYLDESTKONCERT MED HALFDANSKERNE

          I 1973 indspillede Benny Andersen og Povl Dissing det legendariske album Svantes viser, baseret på bogen af samme
          navn. Det fejrer HALFDANSKERNE ved at tage landet rundt i hele jubilæumsåret med deres egen live-version af dansk visemusiks vigtigste udgivelse.

          Mads Westfall (guitar og sang), Lars Grand (harmonika og sang) og Rasmus Vennevold (kontrabas) har siden 2008 optrådt med gennemarbejdede, spektakulære og energiske fortolkninger af danske digteres sange, og udgivet fem albums. Populariteten nåede nye højder i 2015 med deres 100 års hyldestshow til Halfdan Rasmussen, og siden har der været fulde huse og stående ovationer ved deres mange koncerter.

          HALFDANSKERNE består af tre karismatiske og meget forskellige karakterer, som tilsammen udgør en yderst underholdende enhed. Trioen er med deres nærvær, musikalitet og humor de helt rigtige
          til at markere 50-året for Svantes viser. De tager udgangspunkt i det originale værk, og formidler samtlige sange med dyb respekt og masser af fornyelse. Det bliver en uforglemmelig koncert-oplevelse, når Danmarks bedste viseorkester i 2023 spiller Svantes
          viser.

          "...at opleve mine egne sange i en opdateret, forynget fremførelse var formidabelt, så jeg må på det bestemteste anbefale alle at engagere Halfdanskerne til en live-koncert..."

          Benny Andersen, 2010

          Mezzaninen, Kulturhavn Gilleleje
          11.5.23 kl. 20 -22
          Pris kr.175
          Biografpremiere: Torsdag 11. maj
          Instruktion: Halfdanskerne
          Skuespillere: Halfdanskerne
          Spilletid: 02:00
          Censur: Ikke vurderet

          søndag 4. juni

          Emil de Waal - Feat. Nulle, Gustaf Ljunggren og Dan Hemmer


          A

           søndag 4. juni

           2t 00min

           Ikke vurderet

           Emil de Waal - Feat. Nulle, Gustaf Ljunggren og Dan Hemmer

           14:00
           A - Mezzaninen
           VÆLG SPILLETIDSPUNKT
           A
           Bandet debuterede på Copenhagen Jazzfestival i 2011, vandt en DMA for Årets Danske Jazzudgivelse ´13 og har siden været på en skøn rejse i musik - både nykomponeret, improviseret, jazz, world, beat, Ellington, Mingus, Chopin og alt, hvad hjertet kan begære - seneste album ’Vente’ udkom i 2021

           Nulle er 85 år og en legende med sin klarinet og sit fantastisk udtryksfulde og swingende spil. Nulle har spillet verden tynd de sidste 50 år bl. a. med sit Verdensorkester og indtaget stuerne i diverse tv-programmer i samarbejde med Poul Nesgaard igennem årene.

           Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte "Bagdad Dagblad". Siden da har han spillet
           trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til sommetider mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre.

           Dan Hemmer er tangentspiller af guds nåde. Han får sit Hammondorgel til at synge og spiller helt ind i sjælen med sin varme klang ligesom han har gjort på trommeslagerlegenden Steve
           Gadd, som han ofte turnerer med.

           Gustaf Ljunggren er - ud over at være den tavse svenske kapelmester fra Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen - en fuldstændig fabelagtig musiker, som faktisk kan spille på stort set alle instrumenter. Altid en overraskelse at lytte på.

           Mezzaninen, Kulturhavn Gilleleje
           4.6. 2023 kl. 14 - 16
           Pris kr. 190,-
           Biografpremiere: Søndag 4. juni
           Instruktion: Emil de Waal
           Skuespillere: Emil de Waal
           Spilletid: 02:00
           Censur: Ikke vurderet