Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
70230330

Arrangementer

fredag 13. januar

The Husorkester spiller Værsgo


A

  fredag 13. januar

  2t 00min

  Ikke vurderet

  The Husorkester spiller Værsgo

  20:00
  A - Mezzaninen
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  A
  I 2023 er det 50 a°r siden at Kim Larsens første soloalbum -Værsgo udkom. Værsgo er pladen med numre som : Hvis din far gir dig lov , Joanna, Nanna, Byens Hotel m.fl. Dette er numre som alle unge som gamle kender selv efter 50 år.

  Det er dette album og dens tilblivelse som The Husorkester vil spille og formidle fuldt ud denne aften med autensiteten som ma°l, men dog med plads til egne arrangementer.

  The Husorkester besta°r af musikere som hver især har spillet og indspillet i forskellige sammenhænge i utallige år. De har også° gennem a°rene spillet pa° kryds og tværs med hinanden og lavede i 2022 denne faste konstellation. De har i øvrigt lokal tilknytning.

  Mezzaninen 13.1.23 kl. 20

  Kr. 175
  Biografpremiere: Fredag 13. januar
  Instruktion: The Husorkester
  Skuespillere:
  Spilletid: 02:00
  Censur: Ikke vurderet

  mandag 16. januar

  Foredrag: Adrian Hughes


  A

   mandag 16. januar

   2t 00min

   Ikke vurderet

   Foredrag: Adrian Hughes

   16:00
   A - Store sal
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   A
   Mors dreng. Foredrag om en usund familiehistorie af Adrian Hughes

   Den kendte DR- journalist og anmelderroste forfatter Adrian Hughes er bogaktuel med "Mors dreng", hvor han lægger flere lag på den historie, han beskrev i den forrige bog "Mors afskedsbrev".

   I Kulturhavn Gilleleje vil han på baggrund af disse bøger holde foredrag om adoptioner, falske graviditeter, stofmisbrug og besynderlige dødsfald i datidens mest luksuriøse miljøer, og om en
   usund familiehistorie, som på mange måder iflg. foredragsholderen minder om handlingen i Matador, hvor morfaren er Mads Skjern.

   Det hele starter med, at Adrians mor efterlader et bittert afskedsbrev til sine sønner, hvor hun i detaljer udpensler, hvor skuffet hun var over sine børn.

   For at forstå sin mor går Adrian Hughes på jagt i morfarens liv.

   Adrian Hughes morfar, byggematadoren Thorvald Dreyer, er Frederiksbergs svar på Citizen Kane. Adrians mor voksede op som millionærbarn, men endte sit liv ensom, bitter og alkoholiseret og svinede sine egne børn til i sit afskedsbrev.

   Denne eftermiddag i Kulturhavnen får tilhørerne et gribende, livsbekræftende og også humoristisk foredrag om intriger, følelsesmæssig kulde, voldsomt had og kampen om en formue, der endte i en fond.

   Foredraget varer ca. 2 timer, og det vil være muligt at stille spørgsmål til foredragsholderen.

   Pris kr. 190,-
   Biografpremiere: Mandag 16. januar
   Instruktion: Adrian Hughes
   Skuespillere: Adrian Hughes
   Spilletid: 02:00
   Censur: Ikke vurderet

   lørdag 11. marts

   Rikke Thomsen (Duo)


   A

    lørdag 11. marts

    2t 00min

    Ikke vurderet

    Rikke Thomsen (Duo)

    20:00
    A - Mezzaninen
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    A
    Rikke Thomsen (Duo) - Foråret 2023 - medrivende sønderjysk pop-og sprogkunst

    Den sønderjyske sangskriver Rikke Thomsen slog i 2022 for alvor fast, at hun mener musikken mere end almindeligt alvorligt. Hendes sange skrevet og sunget på klingende sønderjysk, lader sig ikke begrænse til blot en enkelt landsdel eller aldersgruppe: fortællingerne rammer fra kyst til kyst og hos store som små. Dette forår 2023 folder Rikke sangene ud og får guitaren til at spille, så publikum kan mærke det. Toure præsenterer Rikkes bagkatalog med sange som "Vausen", "Omve’n Hjemve" og "Ballebrovej 2" og man vil også kunne få en særlig forsmag på nye sange fra Thomsens hånd. De sønderjyske fortællinger skæres alvorligt ind til benet og går tættere på den folk, country og singer/songwriter tradition, hun er rundet af. Desuden har Rikke Thomsen også et særligt kort i ærmet til sit publikum. Med sig bringer hun nemlig sin bassist og korsanger fra bandet, Peter Parmo Overby, og sammen vil de spille en række koncerter i duo-format. Deres stærke samspil og stemmer klæder hinanden ualmindeligt godt og Peters store musikalitet vil i særlig grad farve scenen og Rikkes bagkatalog. Der er dømt inderlighed, alvor og fortællelyst, når tourbilen sættes i gear på dette forårs Duo Tour 2023.

    Som solo artist og med band spillede Rikke Thomsen i 2022 over 80 koncerter i Danmark. Hun lagde ud med en solotour med 35 koncerter på 30 dage i hele landet, hvilket cementerede det faktum, at hun er vaskeægte spillemand af den hårdtarbejdende slags. For den udsolgte koncert i Musikhuset Aarhus fik hun 5 ud af 6 stjerner af GAFFA med ordene: "Hvis du ikke allerede har set hende live, så gør det.". Henover sommeren spillede Rikke Thomsen en række festivaller, hvor særligt Tønder Festival markerede en hjemmebanesejr for Thomsen med 3.000 publikummer i et stopfuldt Telt 1 - en koncert Jyllands Posten gav 5 ud af 6 stjerner. Gennem 2022 præsenterede Rikke Thomsens sit første fuldlængde album "Opland" for publikum og albummet fik stor opmærksomhed. I udgivelsesugen var "Opland" bedst sælgende fysiske album i Danmark og "Ugens Album"på DRP 5. For "Opland" blev Rikke Thomsen nomineret til 3 GAFFA Priser: "Årets Danske Popudgivelse", "Årets Danske Sangskriver" og "Årets Danske Solist". En lang række landsdækkende medier har givet Rikke Thomsen både spille - og taletid. DRP 5 havde gennem 2022 hele 5 ud af albummets 10 sange i A-rotation. Det online musikmedie SIDE 33 udnævnte "Opland" til Årets Album 2021.

    Efter udgivelsen af debut-EP’en "Omve’n Hjemve" (2019) modtog dengang 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen for sin indsats for den sønderjyske dialekt - tilmed som denyngste modtager nogensinde.

    Dato: 11.3.2023
    Tid: 20.00 - 22.00
    Sted: Mezzaninen
    Pris 230,-
    Biografpremiere: Lørdag 11. marts
    Instruktion: Rikke Thomsen
    Skuespillere: Rikke Thomsen
    Spilletid: 02:00
    Censur: Ikke vurderet