Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
70230330
Filtrer visningen:

onsdag 12. april

OPERAKINO 23: Madama Butterfly - April


O

  onsdag 12. april

  2t 30min

  Ikke vurderet

  OPERAKINO 23: Madama Butterfly - April

  19:00
  O - Store sal
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  O
  Forbered dig på en overdådig visuel oplevelse! Den japanske geisha Cio-Cio-San, kaldet Butterfly, svælger i lykke, da den amerikanske søløjtnant Pinkerton gifter sig med hende. Det er et sammenstød mellem verdener og værdier, for mens Pinkerton føler sig fri trods ægteskabet indgået med Butterfly og tilbage i Amerika gifter sig med en amerikansk kvinde, venter Butterfly, der er fuld af kærlighed, håb og længsel, på hans tilbagevenden i tre lange år – sammen med deres barn. Da Pinkerton pludselig vender tilbage med sin amerikanske kone, træffer Cio-Cio-San en uundgåelig beslutning.
  Giacomo Puccinis Madama Butterfly, en af de mest spillede operaer i dag, kommer til den overmåde smukke Lake Stage/Bregenz for første gang med dirigenten Enrique Mazzola og instruktøren Andreas Homoki. De subtile landskabsmalerier bringer japansk atmosfære til Bodensøen. Med: Celine Byrne som Butterfly, Edgaras Montvidas som Pinkerton, Claudia Huckle som Suzuki og Yngve Søberg som Sharless. Overrumplende!
  Biografpremiere: Lørdag 1. april
  Instruktion:
  Skuespillere:
  Spilletid: 02:30
  Censur: Ikke vurderet

  onsdag 26. april

  OPERAKINO 23: SVANESØEN - April


  O

   onsdag 26. april

   1t 55min

   Ikke vurderet

   OPERAKINO 23: SVANESØEN - April

   19:00
   O - Store sal
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   O
   Svanesøen er historien om den unge, søgende prins Siegfried der forelsker sig i den yndige hvide svaneprinsesse Odette, men også lader sig lokke af hendes sorte modsætning Odile. Den ene er renhed og poesi, den anden er forførelse og fordærv.
   Hermed den ikoniske opførelse af Svanesøen fra Wiener Staatsoper, med Rudolf Nureyev og Margot Fonteyn. Det er en af det 20’ende århundredes fornemste udgaver af Svanesøen. Det er det helt store passionsdrama om kampen mellem lysets og mørkets kræfter, mellem det gode og det onde, kærlighed og had. Denne opførelse fra Wiener Staatsoper 1966 er gået over i ballettens historie.
   Biografpremiere: Lørdag 1. april
   Instruktion:
   Skuespillere:
   Spilletid: 01:55
   Censur: Ikke vurderet

   onsdag 24. maj

   OPERAKINO 23: Don Carlo - Maj


   O

    onsdag 24. maj

    3t 55min

    Ikke vurderet

    OPERAKINO 23: Don Carlo - Maj

    18:30
    O - Store sal
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    O
    Salzburg-festivalen er vært for denne produktion af Verdis Don Carlo, instrueret af Peter Stein og endnu en gang legemliggjort af Jonas Kaufmann. Produktionen er baseret på den originale version af operaen, som inkluderer de passager, der blev klippet kort før den første opførelse i 1867. Verdis mesterværk kræver sangere i verdensklasse på toppen af deres kræfter, såsom Jonas Kaufmann, 'der kombinerer absolut teknisk stabilitet med den højeste musikalske intelligens”, og sopranen Anja Harteros, hvis “Elisabetta er ganske enkelt sublim: majestætisk formuleret, rig på nuancer, fri for diktion og let bevæger sig fra pletfrit svævende pianissimo til sterling fortissimo”.
    Verdis Don Carlo er et værk af en italiensk komponist på fransk, i hvilket krigsklimaet i Spanien og menneskets melankoli også retter vores opmærksomhed mod Flanderns skæbne. Politik, religion, historie og psykoanalyse er sammenflettet her, hvilket i stigende grad skaber splid mellem hovedpersonerne. Og over det hele hviler den spanske inkvisition som edderkoppen midt i spindet, mens de øvrige, kongelig eller ej, spræller.
    Biografpremiere: Mandag 1. maj
    Instruktion:
    Skuespillere:
    Spilletid: 03:55
    Censur: Ikke vurderet

    onsdag 14. juni

    OPERAKINO 23: Norma - Juni


    O

     onsdag 14. juni

     2t 15min

     Ikke vurderet

     OPERAKINO 23: Norma - Juni

     19:00
     O - Store sal
     VÆLG SPILLETIDSPUNKT
     O
     Norma er Bellinis mesterstykke af en bel canto opera. Handlingen foregår i Gallien under den romerske besættelse. Med Norma når italiensk romantik sit højdepunkt. En opera om intense følelser og menneskeligt drama. Norma fortjener en plads blandt operahistoriens store kvindeskikkelser. Hun er en kvinde med mange lag: Ypperstepræstinde, moder, forladt elskerinde og hævngerrig rivalinde. Hendes tragiske undergang er resultatet af hendes emotionelle følelser mellem pligt og ulykkelig kærlighed. Tydeliggørelsen af Normas moderkærlighed fuldender billedet af hende, du hun i skuffelse og raseri vil dræbe sine børn, men ikke kan gøre det alligevel.
     Det er en stjernebesætning med Sondra Radvanosky som Norma, Raymond Aceto som Oroveso, Gregory Kunde som Pollione og Ekaterina Gubanova som Adalgisa, dirigeret af Renato Palumbo.
     Titelrollen betragtes generelt som en af de sværeste i sopranrepertoiret. Partiet kræver enorm vokal kontrol, fleksibilitet og dynamik og indeholder en bred vifte af følelser: Konflikten mellem det personlige og offentlige liv, romantik, moderkærlighed, venskab, jalousi, morderiske hensigter og resignation. Bellini skrev rollen til Giuditta Pasta, en af den tids største sopraner. Arien 'Casta diva' er en af de mest kendte arier fra det 19. århundrede.
     Gennem hele det 20. århundrede har mange sangere forsøgt sig med rollen som Bellinis plagede druidepræstinde med skiftende held. Den mest berømte Norma i efterkrigstiden, og velsagtens i det 20. århundrede, var Maria Callas, der sang partiet i 89 forestillinger (hvoraf flere er blevet optaget); Callas har desuden lavet to studieoptagelser i 1954 og 1960.
     Biografpremiere: Torsdag 1. juni
     Instruktion:
     Skuespillere:
     Spilletid: 02:15
     Censur: Ikke vurderet