×
Gilleleje Bio
Husk at du i biografen skal fremvise gyldigt Coronapas og ID. Klik her for at læse mere.
Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
70230330

mandag 31. maj

Opera: ANDREA CHENIER 2021


O

  mandag 31. maj

  2t 25min

  Opera: ANDREA CHENIER 2021

  19:00
  O - Store sal
  VÆLG SPILLETIDSPUNKT
  O
  La Scala genoptog Umberto Giordanos Andrea Chénier efter 32 år i en storslået udgave med Riccardo Chailly på podiet og Anna Netrebko, Yusif Eyvazov og Luca Salsi i de ledende roller i Giordanos operasucces om en historisk person, der 32 år gammel blev henrettet under den franske revolution, kun tre dage før Terrorregimet endte, og om hans elskede, der følger ham til guillotinen og redder livet for en anden kvinde. I fængslet skrev virkelighedens Andrea Chenier en række betydelige digte, og over disse digte skabte librettisten Luigi Illica en effektfuld libretto, som blev et forstudie til hans libretto til Puccinis Tosca.

  La Scala 2017, ca. 2t. 25m. ex. pause.
  Biografpremiere: Lørdag 1. maj
  Instruktion:
  Skuespillere:
  Spilletid: 02:25
  Censur:

  onsdag 16. juni

  Opera: TOSCA 2021


  O

   onsdag 16. juni

   2t 00min

   Opera: TOSCA 2021

   19:00
   O - Store sal
   VÆLG SPILLETIDSPUNKT
   O
   Med Tosca vendte Puccini tilbage til den reneste tragedie, med fokus på den voldsomme og tragiske undergang for de tre hovedpersoner. Tosca er en meget fokuseret opera, koncentreret omkring de komplekse og fuldt udviklede psykologier for de tre hovedpersoner. Puccini har kunstfærdigt udformet den jalousi, ængstelse og fortvivlelse der opstår i den fortryllende Floria Tosca.
   I titelrollen Anna Netrebko, en meget temperamentsfuld Tosca. Hendes arie i anden akt, 'Vissi d'arte', bragte bogstaveligt talt La Scala i knæ. Ved sin side har hun en luksus besætning i form af Francesco Meli, Luca Salsi og Alfonso Antoniozzi La Scala 2019

   ca. 2t. ex. Pause.
   Biografpremiere: Fredag 1. januar
   Instruktion:
   Skuespillere:
   Spilletid: 02:00
   Censur:

   søndag 18. juli

   Opera: CARMEN 2021


   O

    søndag 18. juli

    2t 40min

    Opera: CARMEN 2021

    15:00
    O - Store sal
    VÆLG SPILLETIDSPUNKT
    O
    Georges Bizet døde ung kort efter premieren på Carmen, og nød således aldrig succesen med sit værk. Carmen blev og er stadig en af de mest berømte og populære værker i operarepertoiret. Den skarpe realisme (iblandt afbrudt af lettere komedie) blev oprindeligt betragtet som 'for meget' af publikum; men betragtes nu som et udslag af Bizets geni. Til instruktør Emma Dantes kontroversielle Carmen der åbnede sæsonen 2009-2010, havde La Scala valgt datidens hotteste nye talent og betroede dirigent Daniel Barenboim til at få det bedste ud af alle kunstnerne. Den hidtil ukendte mezzosopran fra Georgia, Anita Rachvelishvili eksploderede på verdensoperascenen med denne Carmen. Med sig havde hun Jonas Kaufmann, her som Don José. Dette er en af de flotteste Carmen opførelser nogensinde.

    La Scala, 2010 – ca. 2t. 40m. ex. pause.
    Biografpremiere: Mandag 1. marts
    Instruktion:
    Skuespillere:
    Spilletid: 02:40
    Censur: