Peter Fjelstrups Vej 12
3250 Gilleleje
70230330

Aldersgrænser

Censur og aldersgrænser

Gilleleje Bio har, som alle andre biografer, pligt til at håndhæve love og regler på baggrund af de vurderinger, der er foretaget af Medierådet for Børn og Unge.

Nedenståtende er citeret fra Medierådets hjemmeside:

I biografer er det biograflederens ansvar at kontrollere, om reglerne overholdes og at billet/kontrollørpersonalet praktiserer reglerne.
Vejledning om aldersgrænser
I Danmark skal alle film og trailere, der vises for børn og unge, vurderes og klassificeres af Medierådet efter følgende 4 alderskategorier:


Tilladt for alle.
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.
Tilladt for børn over 11 år.
Tilladt for børn over 15 år.

Børn, der er fyldt 7 år, kan komme ind og se alle film, hvis de følges med en voksen, dvs. én der er fyldt 18 år.

Trailere
Alle trailere, der vises foran film, der er "Tilladt for alle", "Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år" eller "Tilladt for børn over 11 år", skal være vurderet af Medierådet.

Inden traileren er vurderet, har den aldersgrænsen "Tilladt for børn over 15 år". Det betyder, at den kun må vises foran film, der har en 15 års aldersgrænse.

En trailer skal have samme eller lavere aldersgrænse end den film, den vises sammen med. Bemærk dog at en trailer, der er "Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år", kan vises foran en film, der er "Tilladt for alle".

læs mere på: https://www.medieraadet.dk/medieradet/film/biografejere